Rakennukset

Rakennukset

Päärakennus

– Kartanon puinen keskiosa on rakennettu 1840, kaksikerroksiset päätyosat ovat 1890-luvulta. Nykyinen empirehenkinen ulkoasu on 1930-luvulta. Arkkitehti David Frölander-Ulf suunnitteli vuonna 1936 toteutetun ulko- ja sisätilojen korjauksen. Rakennus on asuinkäytössä ja on Museoviraston suojelema myös sisustukseltaan.

Vanha meijeri

– Vanha 1850-luvulla tehty savirunkoinen meijerirakennus on kunnostettu asiakkaiden käyttöön. Siellä voit järjestää niin juhlat kuin kokouksetkin ja samassa yhteydessä on myös tilapuoti.

Punainen vierastalo

– Entinen tilanhoitajan asuinrakennus päärakennuksen vieressä on vuokrattavissa erilaisiin omiin tai yrityksen tilaisuuksiin. Rakennukseen mahtuu kerrallaan n. 50-70 henkilöä.

Muut rakennukset

– Kartanon pihapiiri sisältää yli kaksikymmentä historiallista rakennusta, joita on kunnostettu viime vuosina. Pihapiirissä olevat työväen asuinrakennukset ja talousrakennukset ovat pääosin 1800-luvulta. Pienempiä rakennuksia ovat Nastolan ensimmäiselle autolle rakennettu autotalli ja arkkitehti Erkki Huttusen 1935 suunnittelema funktionalistinen leikkimökki.

Vilpoori

Sepän paja ja torppa

Maunulan torppa