Sepän paja ja torppa


Kartanoon kuulunut sepän torppa, navetta ja paja, jotka siirtyivät takaisin kartanolle vuonna 2017, jolloin kunnostustyöt on aloitettu. Nämä kaikki rakennukset kuuluvat olennaisena osana Koiskalan kartanon historiaan ja ne kunnostetaan samoin kuin jo pihapiirissä olevat parikymmentä rakennusta, joita on kunnostettu ja esitelty yleisölle jo useamman vuoden ajan. Sepän rakennusten kunnostustyöt aloitettiin syksyllä 2017 puuston raivauksella ja kattojen pahimpien vuotokohtien korjauksella. Rakennukset olivat hoitamattomana kahdenkymmenen vuoden aikana jo päässeet huonoon kuntoon, mutta mielestämme mikään vanha rakennus ei ole liian huono korjattavaksi.

Sepän torpan, pajan ja navetan sekä Maunulan torpan kunnostyö alkoi 2017 puuston raivauksella rakennusten seinustoilta ja katoilta sekä piharakennusten tyhjentämisellä vanhoilta asukkailta unohtuneista tavaroista. Sepän torppa ja navetta ja paja saivat uuden katon kesän 2020 aikana, samoin Maunulan torppa. Torppien pihapiirejä on kunnostettu kesän 2021 aikana. Syksyllä 2022 sepän pajan kengityskatos sai uuden katon. Kerromme sivuillamme korjausten edistymisestä. Jos olet kiinnostunut asiasta, niin ota yhteyttä. Esittelelemme rakennuksia ja kunnostustyötä erilaisina teemapäivinä.

Yläkuvassa torppa syksyllä 2017, jolloin ikkunaluukut avattiin vihdoin ensimmäisen kerran 20 vuoteen ja alakuvissa noin vuonna 1970.