Maunulan torppa

Maunulan torppa on viimeinen Koiskalan kartanon n. 30 torpasta jäljellä oleva torppakokonaisuus ja siirtyi takaisin kartanolle monien vaiheiden jälkeen vuonna 2017. Rakennus kuuluu olennaisena osana Koiskalan kartanon historiaan ja ne kunnostetaan samoin kuin jo kartanon pihapiirissä olevat parikymmentä rakennusta, joita on kunnostettu ja esitelty yleisölle jo useamman vuoden ajan.

Maunulan torpan kunnostustyöt aloitettiin syksyllä 2017 puuston raivauksella ja katon pahimpien vuotokohtien korjauksella. Rakennus oli hoitamattomana kahdenkymmenen vuoden ajan ja päässyt huonoon kuntoon, mutta mielestämme mikään vanha rakennus ei ole liian huono korjattavaksi.

Sepän torpan, pajan ja navetan sekä Maunulan torpan kunnostyöt alkoivat 2017 puuston raivauksella rakennusten seinustoilta ja katoilta sekä piharakennusten tyhjentämisellä vanhoilta asukkailta unohtuneista tavaroista. Sepän torppa ja navetta ja paja saivat uuden katon kesän 2020 aikana, samoin Maunulan torppa. Torppien pihapiirejä on kunnostettu kesän 2021 aikana. Syksyllä 2022 sepän pajan kengityskatos sai uuden katon. Kerromme sivuillamme korjausten edistymisestä. Jos olet kiinnostunut asiasta, niin ota yhteyttä. Esittelelemme rakennuksia ja kunnostustyötä erilaisina teemapäivinä.